כדי להילחם בהשפעות השליליות של אירועי סערה, פיתחה עיריית קופנהגן בשנת 2012 תוכנית לניהול סערות, שהיא שלוחה של תוכנית ההסתגלות לאקלים קופנהגן. התוכנית מתווה את סדרי העדיפויות ואת האמצעים המומלצים להתאמה לאקלים, לרבות גשמים קיצוניים. העירייה ביצעה הערכה כוללת של עלויות הצעדים השונים (צעדים מסורתיים-גישת "עסקים כרגיל" לעומת אפשרויות שונות לרבות צעדי הסתגלות), של עלות הנזקים למרות הצעדים ושל ההשפעה הכלכלית הנובעת מכך.
הוכח כי המשך התמקדות במערכות הביוב המסורתיות יניב רווח חברתי שלילי: למרות השקעות הון, הנזקים הכספיים מהצפות יישארו גבוהים ולא יצדיקו את ההשקעה הגבוהה ביישום הצעדים. מנגד, הפתרון המשולב (כולל התאמה) יניב חיסכון נטו. הפתרון המשולב הנבחר יכלול הרחבה של רשת הביוב וכ-300 מיזמים עיליים המתמקדים באגירת מים ובניקוז.
מטרת התוכנית: ניהול אירועי גשם עזים וצמצום ההשפעות של ההצפות. התוכנית מתבססת על הערכה כלכלית מפורטת הבודקת אם ניהול אירועי גשם קיצוניים עשוי להשתלם לחברה כולה.
התוכנית כוללת:
קרדיט לתמונות: Ramboll and Ramboll Studio Dreiseitl
זוהו קשיים אחדים ביישום המיזמים בתוכנית:
חוקי איכות הסביבה ומי הנגר הנוכחיים אינם מספקים לטיפול מיטבי בכמויות הולכות וגדלות של מי שיטפונות רבים בהיבט הסביבתי והפיננסי. לפיכך הגישה עיריית קופנהגן הצעות אחדות לתיקונים לשיקולו של המשרד לאיכות הסביבה הדני. ההצעות אלה נוגעות בעיקר לתיקונים בנוגע לכללי התשלום הנוגעים לשפכים ולחוק התכנון בדנמרק.
תוכנית ניהול הנגר שפיתחה עיריית קופנהגן תואמה עם
(Køben-havns Energi (Copenhagen Energy, עם עיריית פרדריקסברג ועם חברת השירותים של פרדריקסברג (Frederiksberg Forsyning), שכן כל מי הגשמים שיורדים בפרדריקסברג במהלך אירוע גשם קיצוני מובלים למתקן טיהור שפכים או לים דרך העיר קופנהגן. כמו כן נוצר שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות שכנות המובילות מים עיליים ושפכים דרך העיר למפעלי טיהור שפכים משותפים או לגופי מים ואגמים משותפים.
לעיר קופנהגן אין היכולת והמשאבים הכלכלים ליישם את כל האמצעים בבת אחת. תוכנית הניהול לאירועי גשם עוצמתיים פועלת במסגרת זמן מינימלית של 20 שנה, ומצריכה תעדוף של מיזמים בהתאם לתוכנית ההסתגלות.
הסיכון להצפות יטופל באמצעים מותאמים לאגירה או לניקוז עודפי מים בגובה פני הקרקע, כגון פתיחה מחדש של נחלים, בניית תעלות חדשות או הקמת אגמים ושטחים ירוקים נוספים וכן שימוש בדרכים שבהן אבני שפה גבוהות כדי להוביל את מי השיטפונות לשטחים אלה. יתר על כן, באזור מרכז קופנהגן הבנוי בצפיפות ניתן להפנות את המים לנמל באמצעות צינורות גדולים. התוכנית כוללת ארבעה פתרונות שטח:
מתוך כ-300 מיזמים תתעדף העירייה אחת לשנה מיזמים לביצוע בהתחשב בקריטריונים אלה:
ההערכה היא שב-20–30 השנים הקרובות יבוצעו כ-15 מיזמים בשנה.
נעשתה הערכה חברתית-כלכלית המורכבת מנקודות אלה:
ההערכה מצאה כי פתרון הניקוז המסורתי וגם הפתרון המשולב עומדים ביעדי העירייה בנושא ניהול מי נגר ושטפונות, אולם הפתרון המשולב מניב תועלת נטו גבוהה יותר. פתרון הניקוז המסורתי מוערך בעלות של 20 מיליארד קרונות דניות בהשוואה לעלות של הפתרון המשולב בסך של 13 מיליארד קרונות דניות.